Місце для спільного розвитку!

04 Жов 2024

Представниця UFV взяла участь у візиті до республіки Азербайджан, що відбувся в рамках проєкту UniClaD

Юлія Гальчинська, наукова консультантка Української продовольчої долини, представила Спілку у ході проведення фінальних заходів проєкту «Підвищення спроможності університетів ініціювати та брати участь у розвитку кластерів на принципах інновацій та стійкості» (UniClaD project), який реалізується в рамках програми Європейського Союзу «ERASMUS+ KA2».

Консорціум проекту UniClaD включає партнерів з Австрії, Угорщини, Литви, Італії, Польщі, Іспанії, які поділилися досвідом створення агро промислових кластерів при університетах, а також партнерів з Молдови, України та Азербайджану, які перейняли цей досвід.

Вокршоп та фінальна конференція були організовані Азербайджанським технічним університетом (AzTU) у співпраці із консорціумом проєкту UniClaD та були проведені на базі AzTU з 30 вересня по 2 жовтня 2024 року в Баку, республіка Азербайджан.

Під час проведення воркшопу було розглянуто результати роботи експертних центрів, що були створені за сприяння проєкту UniClaD в Україні, Молдові та Азербайджані за напрямками:

– «сільське господарство та переробка агрохарчової продукції з фокусом на місцеві продукти»;

– «біотехнології та птахівництво»;

– «сільський туризм»;

– «аквакультура та водне господарство».

У фінальній конференції взяли участь близько 60 представників партнерів проєкту UniClaD та зовнішніх зацікавлених організацій, зокрема це вищі навчальні заклади, дослідницькі центри та промислові та приватні компанії. Метою проведення фінальною конференції є представлення результатів проєкту UniClaD зовнішнім зацікавленим сторонам.

Найближчі заходи

Останні новини