Місце для спільного розвитку!

21 Тра 2021

ПАРТНЕРСТВО ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО УКРАЇНСЬКИХ ҐРУНТІВ

Три рушійні сили об’єдналися, щоб розпочати новий етап у формуванні системних підходів до сталого управління українськими земельними ресурсами, збереження та покращення їхньої родючості заради майбутнього українських ґрунтів.

Ukrainian Food Valley, Асоціація Українське Ґрунтове Партнерство та Органічна Україна розпочнуть спільну діяльність заради єдиної мети — створення умов для відновлення родючості українських ґрунтів.

Це здійснюватиметься через:
– Впровадження спільних освітніх програм, що сприятимуть підвищенню рівня обізнаності суспільства та бізнесу про стан ґрунтів та інтегрованих підходів до управління природними ресурсами.
– Обмін досвідом та крос-верифікацію інформаційних матеріалів та кваліфікацій консультантів з ґрунтознавства та управління природними ресурсами, які залучаються участниками меморандуму.
– Взаємний обмін досвідом, спрямованим на підвищення кваліфікації наявних експертів.
– Ініціювання на національному та місцевому рівнях заходів, спрямованих на відродження родючості ґрунтів та ощадливого використання земельних ресурсів.

– Загальну популяризацію серед землекористувачів свідомого та сумлінного ставлення до ґрунтів як до цінного та незамінного ресурсу.

«Ініціатором створення цього меморандуму про співпрацю виступила Асоціація “Українське Ґрунтове Партнерство” — неприбуткова організація, створена під егідою Глобального Ґрунтового Партнерства (ГҐП), — зазначила Лариса Бондаренко директорка Асоціації “Українське Ґрунтове Партнерство”. — Асоціація об’єднує провідні національні інститути в сфері ґрунтознавства та сталого управління ґрунтовими ресурсами, з метою встановлення діалогу між чинними багатосторонніми приватними ініціативами та державними інституціями для вдосконалення знань та наукового розуміння проблем ґрунту, забезпечення взаємодії, з урахуванням поточних зусиль, що здійснюються на багатосторонньому рівні».

Nataliya Gordiychuk Голова UFV: «Коли йдеться про масштабні зміни у підходах, без об’єднання людей зі спільними цінностями і цілями не обійтися. Сама ідея Ukrainian Food Valley — про об’єднання. І зараз ми щасливі одержати підтримку від партнерів у такому актуальному питанні, як родючість ґрунтів».

«Один з найбільш серйозних викликів для сталого розвитку, який створює проблеми екологічного та соціально-економічного характеру — це деградація земель, — Олена Березовська президентка Громадської Спілки “Органічна Україна”. — Тому “Органічна Україна” рік тому заснувала Стратегічний комітет з відродження родючості ґрунту. Наша мета — сталий та збалансований розвиток аграрного сектору України, основою якого є органічне виробництво. Тепер сильніші об’єднуються заради збереження національного скарбу — українських ґрунтів. здоров’я країни! Маємо сміливі амбіції та надійну підтримку в особі один одного. Стале партнерство для сталого розвитку!»

Об’єднання повною мірою підтримує цілі і цінності Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) та ГҐП, що є всесвітньо визнаним механізмом збереження ґрунтів за допомогою колективних дій. Ключові цілі ГҐП спрямовані на сприяння сталому управлінню ґрунтами та вдосконалення управління для забезпечення здорових і продуктивних ґрунтів.
ГҐП підтримує екосистемні послуги задля забезпечення продовольчої безпеки та поліпшення харчування, адаптації до змін клімату та дотримання принципів сталого розвитку.
Першим проєктом новостроенної ініціативи буде масштабне опитування землекористувачів, експертів та державних установ про ставлення до ґрунтів і шляхи відновлення їх стану.

Найближчі заходи

Останні новини