Місце для спільного розвитку!

22 Січ 2019

SWEET TRADE: Як успішно експортувати солодощі, фрукти, ягоди та горіхи з України до Близького Сходу

21 січня ФАО (ООН), ЄБРР та EU4business разом Ukrainian Food Valley провели тренінг для українських експортерів кондитерської продукції, медової, цукрової та плодоовочевої галузей. Ця подія зібрала більше сотні учасників: виробників, фермерів, переробників, представників некомерційних організацій та державних установ, що розвивають експортний потенціал України.

 

Згідно досліджень ФАО та ЄБРР, Об’єднані Арабські Емірати та Близький Схід є надзвичайно привабливим регіоном з точки зору експорту української кондитерської продукції, меду, овочів, фруктів, свіжих та зморожених ягід, горіхів та продуктів їх переробки. По-перше, це ціла низка країн, які входять до найзаможніших у світі, мають високий рівень доходів споживачів та дуже високий рівень імпортозалежності по продуктах харчування. По-друге, з точки зору логістики Близький Схід є зручним для перевезень з України, а тамтешні імпортери зацікавлені у довготривалих відносинах із постачальниками.

 

Серед спікерів заходу – експерти ФАО Андрій Ярмак та Андрій Панкратов, керівник відділу консалтингу Державної установи «Офіс з просування експорту України» Олена Журавльова,  Святослав Дубина, Голова Українського бізнес-хабу в Дубаї та його колега, координатор Українського бізнес-хабу в Дубаї Ольга Мартинюк, а також – Олександр Балдинюк, Голова асоціації “Укркондпром”.

 

Учасники тренінгу занурились у дослідження рейтингу товарів із найбільшим експортним потенціалом, отримали знання про специфіку ринків та споживчих смаків, бізнес-середовище та культуру, навчились оцінювати власну готовність до експорту та розглянули практичні кейсу виводу продукції на арабські ринки.

 

Усі фахівці одностайно відмітили: ринки арабського світу є складними, а імпортери – вимогливими до якості та асортименту. Проте, українським експортерам є за що поборотися: $15 мільярдів доларів щорічного імпорту овочів, фруктів, ягід, горіхів та продуктів їх переробки та $10 мільярдів доларів – цукру, меду та кондитерських виробів.

 

І перспективи для цього, за умови наполегливої праці, хороші. Так, економіст інвестиційного центру ФАО Андрій Ярмак відмітив, що потенціал української кондитерської продукції є недооціненим, в той час як вона вже успішно продається на ринку Малайзії. В той же час, Україна має всі умови для експорту продукції овочевої групи до країн Близького Сходу.

 

Цей тренінг став ознайомчим для бажаючих взяти учать у торгових місіях SWEET TRADE: UKRAINE – MIDDLE EAST та FRUIT TRADE: UKRAINE – MIDDLE EAST, які вирушать до Дубаї 27-28 березня 2019 року за підтримки ФАО, ЄБРР та Офісу з просування експорту.

 

Програму поїздок та посилання на реєстрацію, а також – актуальні новини щодо поїздок можна знайти на сторінці події на Facebook: https://www.facebook.com/events/239483036800413/.

Зареєструватися для участі у торговій місії можна за посиланням  https://goo.gl/forms/WuACE1OdQPwOOX4K3.

 

Більше читайте на ukrainefood.org та eastfuit.com.

Найближчі заходи

Останні новини